Ingredienser

Chorizo300 gram
Portabello svamp50 gram
Gullök1 st
Vitlöksklyftor3 st
Vitt vin1.5 dl
Grädde2 dl
Crême fraiche1 msk
Basilika blad10 st
Salt1 krm
Svartpeppar1 krm
Parmesanost25 gram
Rigatoni300 gram
Paprikapulver1 krm
Oregano krydda1 krm
Soya1 msk

Gör så här

Följ receptet
1. Snitta skinnet på chorizon, krama ut färsen och nyp den i små bitar (ju mindre desto bättre).
2. Finhacka gul lök och vitlök. Skär portobello i små bitar. Lägg allt i varsin skål.
3. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
4. Stek chorizon utan extra fett 3–5 min. Dela den ännu mer med stekspaden.
5. Sänk värmen. I med gul lök. Stek tills den är mjuk och genomskinlig.
6. I med svampen. Salta lätt så den släpper vätska. Tillsätt en klick smör eller lite olja. I med vitlök. Fräs 30–60 sek utan att bränna.
7. Häll på vitt vin. Låt reducera till hälften. Rör i grädde och crème fraiche. Sjud tills såsen tjocknar.
8. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver, torkad oregano och lite soja.
9. Ställ pannan åt sidan på låg värme. Koka pastan enligt anvisning (spara gärna 1–2 dl pastavatten).
10. När pastan är al dente: flytta över till såsen och vänd runt. Späd ev. med pastavatten. Vänd ner basilikablad och riven parmesan. Smaka en sista gång och justera kryddning.
Smaklig måltid!
Sätt betyg