Frysta bananbitar med jordnötssmör och mörk choklad
A
B
C
D
E
Beräknas...
1h
Svalkande banansnacks fyllda med krämigt jordnötssmör och yoghurt, doppade i mörk choklad och toppade med rostade nötter. Som en glass – fast nyttigare, proteinrik och helt omöjlig att bara ta en av. Perfekt när sötsuget smyger på, eller som en fräsch dessert i solen.
Ingredienser
Banan1 st
Jordnötssmör2 msk
Nutella1 msk
Mörk choklad100 gram
Hasselnötter20 gram
Flingsalt0.5 krm
Gör så här
Följ receptet
1. Skiva bananer i 1–2 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt/bricka med bakplåtspapper som får plats i frysen.
2. Blanda jordnötssmör, Nutella och proteinyoghurt till en slät, krämig smet.
3. Klicka en liten sked av krämen på varje bananskiva. Försök få ungefär samma mängd överallt.
4. In i frysen ca 45 min, tills topparna är fasta.
5. Smält mörk choklad över vattenbad (eller i mikro i korta intervaller). Rör slätt.
6. Doppa de frysta bananskivorna i chokladen (en gaffel det hjälper!). Lägg tillbaka på pappret och toppa direkt med hackade hasselnötter & salt.
7. Frys ca 15 minuter till. Sen är det bara att äta!
Smaklig måltid!
Sätt betyg
Ingredienser
Banan1 st
Jordnötssmör2 msk
Nutella1 msk
Mörk choklad100 gram
Hasselnötter20 gram
Flingsalt0.5 krm
Gör så här
Följ receptet
1. Skiva bananer i 1–2 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt/bricka med bakplåtspapper som får plats i frysen.
2. Blanda jordnötssmör, Nutella och proteinyoghurt till en slät, krämig smet.
3. Klicka en liten sked av krämen på varje bananskiva. Försök få ungefär samma mängd överallt.
4. In i frysen ca 45 min, tills topparna är fasta.
5. Smält mörk choklad över vattenbad (eller i mikro i korta intervaller). Rör slätt.
6. Doppa de frysta bananskivorna i chokladen (en gaffel det hjälper!). Lägg tillbaka på pappret och toppa direkt med hackade hasselnötter & salt.
7. Frys ca 15 minuter till. Sen är det bara att äta!
Smaklig måltid!
Sätt betyg