Ingredienser

Havregryn eller musli3 dl
Cashews & Hasselnötter & Mandel100 gram
Pumpafrön30 gram
Solrosfrön20 gram
Kanel1 krm
Honung2 msk
Torkade tranbär eller russin0.5 dl
Banan mogen1.5 st
Jordnötssmör1 dl
Varmt vatten1 dl
Kanel1 tsk
Salt0.5 krm
Honung eller sirap2 msk
Vanilj extract (Frivilligt)1 krm
Olivolja1 msk
Protein yoghurt (Protein 23g)1.5 dl
Blåbär40 gram
Banan0.5 st

Gör så här

Följ receptet
1. Sätt på ungen 150C. Därefter kan du börja med såsen: mosa en banan och blanda med jordnötssmör. Häll på lite varmt vatten (kokt eller mikrad) och rör tills det blir krämigt.
2. Krydda med honung, salt, kanel, olivolja och gärna lite vaniljextrakt. Rör om ordentligt – smeten ska vara krämig men lös.
3. Ta fram en stor skål och blanda ihop nötter, frön, müsli och havre. Häll över banansåsen och blanda tills allt är täckt.
4. Lägg ut granolan på en plåt med bakplåtspapper. Platta till till en rektangel – ju mer kompakt, desto större crunch-klumpar.
5. Ringla gärna över lite extra honung innan du stoppar in den i ugnen, om du, precis som jag, är en gottegris!
6. Rosta i ugnen 150C ca 30 min. Rör om efter 10 och 20 min. (Lägg i tranbär eller russin vid andra rörningen).
7. Ta ut när granolan är gyllene. Låt svalna helt innan du förvarar den – då blir den extra knaprig! ✨
Smaklig måltid!
Sätt betyg