Ingredienser

Kycklinglår300 gram
Ris300 gram
Ägg2 st
Mjöl till panering1 dl
Panko till panering2 dl
Salt1 st
Svartpeppar1 tsk
Vitlökskrydda1 tsk
Paprikakrydda1 tsk
Olja till stekning1 msk
Sweet chili sås2 dl
Soya2 tsk
Risvinäger1 tsk
Mirin1 tsk
Honung1 tsk
Vitlöksklyfta2 st
Färsk chili 🌶️0.5 st
Gurka1 st
Vitlöksklyfta1.5 st
Sesamolja2 tsk
Ljus soya3 tsk
Ingefära finhackad färsk1 krm
Salt1 tsk
Färsk chili eller chili-olja 🌶️1 tsk
Koriander 🌿1 tsk
Sesamfrön1 krm
Gräslök1 tsk

Gör så här

Följ receptet
1. Börja med smashed cucumber, den ska gärna få vila en stund i kylen och bli god. Lägg gurkorna på en skärbräda och banka till dem så de spricker upp och kärnhuset blir lite tilltufsat. Dela gurkorna och skär dem sedan i önskad storlek.
2. Lägg gurkan i en skål och ringla över lite sesamolja, vitlök, ingefära, japansk soja och en skvätt risvinäger. Strö på sesamfrön och chili för lite extra sting. Vill du ha mer sälta kan du runda av med en nypa salt. 🌶️
3. Ett litet tips från mig: färsk koriander gör salladen ännu fräschare - testa att blanda i om du gillar den smaken! 🌿 Ställ in den i kylen medans vi börjar med kycklingen.
4. Skär kycklingen i munsbitar (ca 2–3 cm). Krydda väl med salt & peppar, vitlökspulver samt paprika krydda. Förbered tre skålar: mjöl, uppvispat ägg och panko/ströbröd. Panera kycklingen i ordningen mjöl → ägg → panko för en krispig yta. Stek sedan kyckling i olja eller kör den i Air-fryer!
5. När kycklingen fått en fin yta och är genomstekt så kan du låta den vila. Nu är det dags för Sticky-sås. Finhacka chili och vitlök.Värm upp en panna på medelvärme, (värme 6 av 10).
6. Häll i alla Sticky-sås ingredienser och låt såsen puttra i lugn och ro. Vi är ute efter små bubblor som inte bränner såsen, rör om då och då och låt såsen tjockna.
7. Lägg kycklingen i såsen och rör om väl, låt alla bitar få lika mycket kärlek. Servera med varmt ris, smashed cucumber, toppa med gräslök och sesamfrön.
Smaklig måltid!
Sätt betyg