Ingredienser

Zucchini1 st
Aubergine1 st
Röd lök1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Plommontomater2 st
Oatly matlagningsgrädde2.5 dl
Ris (okokt)3 dl
Smör1 msk
Chiliolja1 msk
Spiskummin1 tsk
Falafelkrydda1 tsk
Salt & peppar1 tsk

Gör så här

Följ receptet
1. Koka riset enligt anvisningarna. Låt det puttra medan du lagar grytan.
2. Hacka zucchini, aubergine och lök. Stek i generös mängd olivolja på medelhög värme tills grönsakerna mjuknat.
3. Tillsätt plommontomater och matlagningsgrädde. Rör om så allt blandas.
4. Krydda med spiskummin, falafelkrydda, salt, peppar och chiliolja. Smaka av och justera styrkan efter humör.
5. Låt grytan sjuda på låg värme i ca 10 minuter med lock.
6. När riset är klart, rör ner 1 msk smör och en nypa salt.
7. Servera grytan med riset. Lägg upp, luta dig tillbaka och njut av livet 💚
Smaklig måltid!
Sätt betyg