Krämig het gryta med grönsaker och ris 🌶🔥
A
B
C
D
E
(1)
1556kcal
Kalorier
28.9g
Protein
247g
Kolhydrater
51.5g
Fett
35 min
En smakrik och mustig gryta med zucchini, aubergine och lök som får extra hetta av chiliolja och kryddor. Perfekt när du vill ha något värmande, enkelt och lite spicy till vardagsmiddagen. Serveras med fluffigt ris och en klick smör – riktigt gott.

Ingredienser
Zucchini1 st
Aubergine1 st
Röd lök1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Plommontomater2 st
Oatly matlagningsgrädde2.5 dl
Ris (okokt)3 dl
Smör1 msk
Chiliolja1 msk
Spiskummin1 tsk
Falafelkrydda1 tsk
Salt & peppar1 tsk
Gör så här
Följ receptet
1. Koka riset enligt anvisningarna. Låt det puttra medan du lagar grytan.
2. Hacka zucchini, aubergine och lök. Stek i generös mängd olivolja på medelhög värme tills grönsakerna mjuknat.
3. Tillsätt plommontomater och matlagningsgrädde. Rör om så allt blandas.
4. Krydda med spiskummin, falafelkrydda, salt, peppar och chiliolja. Smaka av och justera styrkan efter humör.
5. Låt grytan sjuda på låg värme i ca 10 minuter med lock.
6. När riset är klart, rör ner 1 msk smör och en nypa salt.
7. Servera grytan med riset. Lägg upp, luta dig tillbaka och njut av livet 💚
Smaklig måltid!
Sätt betyg
Ingredienser
Zucchini1 st
Aubergine1 st
Röd lök1 st
Vitlöksklyftor 2 st
Plommontomater2 st
Oatly matlagningsgrädde2.5 dl
Ris (okokt)3 dl
Smör1 msk
Chiliolja1 msk
Spiskummin1 tsk
Falafelkrydda1 tsk
Salt & peppar1 tsk
Gör så här
Följ receptet
1. Koka riset enligt anvisningarna. Låt det puttra medan du lagar grytan.
2. Hacka zucchini, aubergine och lök. Stek i generös mängd olivolja på medelhög värme tills grönsakerna mjuknat.
3. Tillsätt plommontomater och matlagningsgrädde. Rör om så allt blandas.
4. Krydda med spiskummin, falafelkrydda, salt, peppar och chiliolja. Smaka av och justera styrkan efter humör.
5. Låt grytan sjuda på låg värme i ca 10 minuter med lock.
6. När riset är klart, rör ner 1 msk smör och en nypa salt.
7. Servera grytan med riset. Lägg upp, luta dig tillbaka och njut av livet 💚
Smaklig måltid!
Sätt betyg