Krämig one pot pasta med lax och spenat
A
B
C
D
E
3360kcal
Kalorier
128.3g
Protein
295.6g
Kolhydrater
133.2g
Fett
35 min
En enkel och smakrik allt-i-en-gryta där pasta kokas direkt i en krämig ricotta- och gräddsås. Fylld med karamelliserad lök, tomater, spenat och lax. Perfekt vardagsrätt – minimalt med disk, maximalt med smak.
Ingredienser
Gul lök (stor)1 st
Vitlöksklyftor2 st
Smör2 msk
Ricotta250 gram
Grädde2 dl
Vatten (justera så pastan täcks)4 dl
Cocktailtomater100 gram
Pasta350 gram
Laxfilé300 gram
Färsk spenat100 gram
Paprikapulver1 tsk
Torkad chili/flakes1 tsk
Färsk persilja0.5 dl
Muskot1 krm
Gör så här
Följ receptet
1. Skiva löken tunt och hacka vitlöken. Tärna laxen i lagom stora kuber och ställ åt sidan.
2. Smält smör i en stor gryta på medellåg värme.
Lägg i löken med en nypa salt. Rör ofta och låt den långsamt karamelliseras tills den är mjuk och gyllene.
3. När löken är klar – i med vitlöken. Låt den fräsa snabbt, bara tills den doftar gott.
4. Rör ner ricottan, häll på grädde och vatten. Vispa ihop till en krämig bas.
5. Släng ner cocktailtomaterna och krydda med buljong, soja, chili, paprikapulver och peppar. (Lite muskot om du vill vara extra vass.)
6. Vänd ner pastan direkt i såsen. Fyll på vatten tills pastan nästan täcks.
7. Låt sjuda på medelvärme ca 20 min. Rör ofta så det inte fastnar i botten.
8. När ca 10 min återstår – lägg i laxkuberna och spenaten. Rör runt så allt blandas.
9. Smaka av, justera kryddningen och toppa med persilja. Servera direkt, gärna rykande het!
Smaklig måltid!
Sätt betyg
Ingredienser
Gul lök (stor)1 st
Vitlöksklyftor2 st
Smör2 msk
Ricotta250 gram
Grädde2 dl
Vatten (justera så pastan täcks)4 dl
Cocktailtomater100 gram
Pasta350 gram
Laxfilé300 gram
Färsk spenat100 gram
Paprikapulver1 tsk
Torkad chili/flakes1 tsk
Färsk persilja0.5 dl
Muskot1 krm
Gör så här
Följ receptet
1. Skiva löken tunt och hacka vitlöken. Tärna laxen i lagom stora kuber och ställ åt sidan.
2. Smält smör i en stor gryta på medellåg värme.
Lägg i löken med en nypa salt. Rör ofta och låt den långsamt karamelliseras tills den är mjuk och gyllene.
3. När löken är klar – i med vitlöken. Låt den fräsa snabbt, bara tills den doftar gott.
4. Rör ner ricottan, häll på grädde och vatten. Vispa ihop till en krämig bas.
5. Släng ner cocktailtomaterna och krydda med buljong, soja, chili, paprikapulver och peppar. (Lite muskot om du vill vara extra vass.)
6. Vänd ner pastan direkt i såsen. Fyll på vatten tills pastan nästan täcks.
7. Låt sjuda på medelvärme ca 20 min. Rör ofta så det inte fastnar i botten.
8. När ca 10 min återstår – lägg i laxkuberna och spenaten. Rör runt så allt blandas.
9. Smaka av, justera kryddningen och toppa med persilja. Servera direkt, gärna rykande het!
Smaklig måltid!
Sätt betyg