Krämig pasta portabello
A
B
C
D
E
2608kcal
Kalorier
97.9g
Protein
370.4g
Kolhydrater
85.3g
Fett
35 min
Snabb, enkel och jääääkligt god pasta perfekt till vilket tillfälle som helst. Enkla kombinationer som utgör klockrena smaker. Passar perfekt till lite vardagsmys eller till och med att bjuda gäster på!
Ingredienser
Portabello (otillagad)300 gram
Kinesisk mörk soya1 msk
Matgrädde4 dl
Vitlöksklyftor 4 st
Citronjuice0.5 dl
Citron zest50 gram
Pasta400 gram
Basilika blad8 st
Grönsaksfond1 dl
Matlagningsvin1 dl
Salt1 krm
Svart peppar1 krm
Basilika blad2 st
Mozarella100 gram
Svart peppar1 krm
Gör så här
Följ receptet
1. Börja med att koka upp saltat pastavatten.
2. Rensa sedan svampen och riv för hand sönder den i en bunke. Undvik att tvätta svamp med vatten, den absorberar vätska och vi försöker få ut så mkt vätska vi kan från början.
3. Hetta upp en panna, i med lite olivolja, dra ner svampen i pannan och fräs på den på hög värme i cirka 5 minuter. Tillsätt sedan finhackad vitlök och låt den fräsa nån minut till.
4. I med matlagningsvinet och låt den reducera till hälften. Därefter kan du ta i runt en deciliter grönsaksfond och en skvätt soya. Fortsätt hålla pannan på hög värme och rör om kontinuerligt.
5. Ta en citron, riv i zest från halva, i med basilika och häll i en halv deciliter citronsaft, fortsätt sedan röra om pastasåsen. Tillsätt nu ca 4 deciliter matgrädde och låt såsen puttra på mellanvärme i cirka 15 minuter tills den tjocknat.
6. Koka sedan pastan al denté. När den börjar bli klar kan du ta en kopp pastavatten och tillsätta i pastasåsen för bättre sammanhållning. Häll av resten av vattnet och blanda pastan med såsen.
7. Låt nu allting tillsammans puttra i ca 5 minuter, servera sedan med färsk basilika, svartpeppar och mozzarella.
Smaklig måltid!
Sätt betyg
Ingredienser
Portabello (otillagad)300 gram
Kinesisk mörk soya1 msk
Matgrädde4 dl
Vitlöksklyftor 4 st
Citronjuice0.5 dl
Citron zest50 gram
Pasta400 gram
Basilika blad8 st
Grönsaksfond1 dl
Matlagningsvin1 dl
Salt1 krm
Svart peppar1 krm
Basilika blad2 st
Mozarella100 gram
Svart peppar1 krm
Gör så här
Följ receptet
1. Börja med att koka upp saltat pastavatten.
2. Rensa sedan svampen och riv för hand sönder den i en bunke. Undvik att tvätta svamp med vatten, den absorberar vätska och vi försöker få ut så mkt vätska vi kan från början.
3. Hetta upp en panna, i med lite olivolja, dra ner svampen i pannan och fräs på den på hög värme i cirka 5 minuter. Tillsätt sedan finhackad vitlök och låt den fräsa nån minut till.
4. I med matlagningsvinet och låt den reducera till hälften. Därefter kan du ta i runt en deciliter grönsaksfond och en skvätt soya. Fortsätt hålla pannan på hög värme och rör om kontinuerligt.
5. Ta en citron, riv i zest från halva, i med basilika och häll i en halv deciliter citronsaft, fortsätt sedan röra om pastasåsen. Tillsätt nu ca 4 deciliter matgrädde och låt såsen puttra på mellanvärme i cirka 15 minuter tills den tjocknat.
6. Koka sedan pastan al denté. När den börjar bli klar kan du ta en kopp pastavatten och tillsätta i pastasåsen för bättre sammanhållning. Häll av resten av vattnet och blanda pastan med såsen.
7. Låt nu allting tillsammans puttra i ca 5 minuter, servera sedan med färsk basilika, svartpeppar och mozzarella.
Smaklig måltid!
Sätt betyg