Ingredienser

Rispapper (ark)2 st
Tempeh (Yipin)150 gram
Rädisor4 st
Honung1 tsk
Gul paprika0.5 st
Röd chili färsk 🌶️0.5 st
Fänkål0.5 st
Olivolja (till stekning)2 tsk
Ägg1 st
Rapsolja1.5 dl
Dijonsenap1 tsk
Vitvinsvinäger1 msk
Salt1 krm
Vitpeppar1 krm
Rapsolja3 dl

Gör så här

Följ receptet
1. Majonnäs: Knäck ägget i en hög burk. Tillsätt rapsolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar. Mixa med stavmixer i ca 1 minut tills den blir tjock och krämig. Brukar ibland ha i lite lite vitlökspulver och soya! Men det är upp till er ☺️
2. Tempeh: Skär tempeh i bitar och stek i lite olja tills den får fin yta. Tillsätt en nypa salt och en klick honung så den karamelliseras.
3. Rispapper: Hetta upp rapsolja i en djup panna eller kastrull till ca 150 grader. Släpp ner ett ark rispapper i taget – låt friteras 2–3 sekunder tills det puffar upp. Lyft upp försiktigt med en tång eller hålslev.
4. Grönsaker: Hacka fänkål, rädisor, paprika och chili i tunna skivor eller små bitar.
5. Montering: Lägg tempeh i det krispiga rispappret, toppa med grönsakerna och klicka över majonnäs. Strö på lite extra salt och peppar.
6. Servera: Ät direkt medan rispappret är krispigt. Funkar perfekt med en kall dryck och lite reggae i bakgrunden. 💚
Smaklig måltid!
Sätt betyg