Krispigt friterat rispapper med tempeh
A
B
C
D
E
1907kcal
Kalorier
56.5g
Protein
80.1g
Kolhydrater
156.4g
Fett
25 min
Det här är en festlig och enkel rätt där rispapper förvandlas till ett krispigt skal på bara några sekunder i oljan. Fyll det med karamelliserad tempeh, fräscha grönsaker och en krämig hemmagjord majonnäs – perfekt som förrätt, snack eller en liten tapas när du vill imponera utan att krångla.

Ingredienser
Rispapper (ark)2 st
Tempeh (Yipin)150 gram
Rädisor4 st
Honung1 tsk
Gul paprika0.5 st
Röd chili färsk 🌶️0.5 st
Fänkål0.5 st
Olivolja (till stekning)2 tsk
Ägg1 st
Rapsolja1.5 dl
Dijonsenap1 tsk
Vitvinsvinäger1 msk
Salt1 krm
Vitpeppar1 krm
Rapsolja3 dl
Gör så här
Följ receptet
1. Majonnäs: Knäck ägget i en hög burk. Tillsätt rapsolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar. Mixa med stavmixer i ca 1 minut tills den blir tjock och krämig. Brukar ibland ha i lite lite vitlökspulver och soya! Men det är upp till er ☺️
2. Tempeh: Skär tempeh i bitar och stek i lite olja tills den får fin yta. Tillsätt en nypa salt och en klick honung så den karamelliseras.
3. Rispapper: Hetta upp rapsolja i en djup panna eller kastrull till ca 150 grader. Släpp ner ett ark rispapper i taget – låt friteras 2–3 sekunder tills det puffar upp. Lyft upp försiktigt med en tång eller hålslev.
4. Grönsaker: Hacka fänkål, rädisor, paprika och chili i tunna skivor eller små bitar.
5. Montering: Lägg tempeh i det krispiga rispappret, toppa med grönsakerna och klicka över majonnäs. Strö på lite extra salt och peppar.
6. Servera: Ät direkt medan rispappret är krispigt. Funkar perfekt med en kall dryck och lite reggae i bakgrunden. 💚
Smaklig måltid!
Sätt betyg
Ingredienser
Rispapper (ark)2 st
Tempeh (Yipin)150 gram
Rädisor4 st
Honung1 tsk
Gul paprika0.5 st
Röd chili färsk 🌶️0.5 st
Fänkål0.5 st
Olivolja (till stekning)2 tsk
Ägg1 st
Rapsolja1.5 dl
Dijonsenap1 tsk
Vitvinsvinäger1 msk
Salt1 krm
Vitpeppar1 krm
Rapsolja3 dl
Gör så här
Följ receptet
1. Majonnäs: Knäck ägget i en hög burk. Tillsätt rapsolja, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar. Mixa med stavmixer i ca 1 minut tills den blir tjock och krämig. Brukar ibland ha i lite lite vitlökspulver och soya! Men det är upp till er ☺️
2. Tempeh: Skär tempeh i bitar och stek i lite olja tills den får fin yta. Tillsätt en nypa salt och en klick honung så den karamelliseras.
3. Rispapper: Hetta upp rapsolja i en djup panna eller kastrull till ca 150 grader. Släpp ner ett ark rispapper i taget – låt friteras 2–3 sekunder tills det puffar upp. Lyft upp försiktigt med en tång eller hålslev.
4. Grönsaker: Hacka fänkål, rädisor, paprika och chili i tunna skivor eller små bitar.
5. Montering: Lägg tempeh i det krispiga rispappret, toppa med grönsakerna och klicka över majonnäs. Strö på lite extra salt och peppar.
6. Servera: Ät direkt medan rispappret är krispigt. Funkar perfekt med en kall dryck och lite reggae i bakgrunden. 💚
Smaklig måltid!
Sätt betyg