Lasagne a la veggie đ
A
B
C
D
E
2580kcal
Kalorier
106.8g
Protein
272.6g
Kolhydrater
106.3g
Fett
2h
Klockren lasagne pÄ ett aningen nyttigare vis. HÀr har vi lasagneplattor med en touch av spenat, béchamelsÄsen byttes ut mot en crÚme fraßche som blandats med hÀrlig fÀrsk chili, citronsaft, salt och peppar.

Ingredienser
VegofÀrs Anamma400 gram
Lasagneplattor10 st
Zucchini1 st
Morot1 st
Vitlöksklyftor2 st
Krossade tomater800 gram
Rödlök1 st
Olivolja1 msk
Svartpeppar1 st
Salt1 st
Dijonsenap1 tsk
LĂ€tt crĂšme fraĂźche4 dl
FĂ€rsk röd chili đ¶ïž1 st
Citronsaft đ2 msk
Salt1 krm
Svartpeppar1 krm
Mager ost50 gram
Mager ost50 gram
GrÀslök20 gram
Gör sÄ hÀr
Följ receptet
1. Börja med att hacka morötter, zucchini, rödlök och vitlök. FrÀs sedan i olivolja sÄ grönsakerna fÄr svettas lite, nÀr stekytan börjar visa sig kan du tillsÀtta vegofÀrs.
2. NÀr vegofÀrs och grönsakerna fÄtt mysa ett tag kan du tillsÀtta de krossade tomaterna. Ca 10 minuter efter kan du slÀnga i lite salt, peppar och dijonsenap.
3. Nu Àr det dags att sÀtta ihop lasagnen sÄ börja med lasagneplattor i botten, sedan ett lager av vegofÀrs för att sedan lÀgga ytterligare ett lager plattor. DÀrefter pÄ med veggofÀrs igen och ett lager av crÚme fraßchen och fortsÀtt tills du nÄr toppen av formen. VÀl dÀr kan du toppa med ett lager av crÚme fraßche igen, lite svartpeppar och ost.
4. In i ugnen pÄ 250 grader i ca 25 minuter. Ta ut och lÄt vila minst 15 minuter.
5. Servera sedan toppat med finhackad grĂ€slök pĂ„ valfri tallrik och njut av denna krĂ€miga lasagne đ
Smaklig mÄltid!
SĂ€tt betyg
Ingredienser
VegofÀrs Anamma400 gram
Lasagneplattor10 st
Zucchini1 st
Morot1 st
Vitlöksklyftor2 st
Krossade tomater800 gram
Rödlök1 st
Olivolja1 msk
Svartpeppar1 st
Salt1 st
Dijonsenap1 tsk
LĂ€tt crĂšme fraĂźche4 dl
FĂ€rsk röd chili đ¶ïž1 st
Citronsaft đ2 msk
Salt1 krm
Svartpeppar1 krm
Mager ost50 gram
Mager ost50 gram
GrÀslök20 gram
Gör sÄ hÀr
Följ receptet
1. Börja med att hacka morötter, zucchini, rödlök och vitlök. FrÀs sedan i olivolja sÄ grönsakerna fÄr svettas lite, nÀr stekytan börjar visa sig kan du tillsÀtta vegofÀrs.
2. NÀr vegofÀrs och grönsakerna fÄtt mysa ett tag kan du tillsÀtta de krossade tomaterna. Ca 10 minuter efter kan du slÀnga i lite salt, peppar och dijonsenap.
3. Nu Àr det dags att sÀtta ihop lasagnen sÄ börja med lasagneplattor i botten, sedan ett lager av vegofÀrs för att sedan lÀgga ytterligare ett lager plattor. DÀrefter pÄ med veggofÀrs igen och ett lager av crÚme fraßchen och fortsÀtt tills du nÄr toppen av formen. VÀl dÀr kan du toppa med ett lager av crÚme fraßche igen, lite svartpeppar och ost.
4. In i ugnen pÄ 250 grader i ca 25 minuter. Ta ut och lÄt vila minst 15 minuter.
5. Servera sedan toppat med finhackad grĂ€slök pĂ„ valfri tallrik och njut av denna krĂ€miga lasagne đ
Smaklig mÄltid!
SĂ€tt betyg