Ingredienser

Broccoli huvud đŸ„Š1 st
Zucchini hel1 st
Vitlöksklyftor2 st
Purjolök0.5 st
Vitt vin1 dl
Röd chili fĂ€rsk đŸŒ¶ïž1 st
Potatis đŸ„”2 st
MatgrÀdde Oatly3 dl
Salt1 krm
Peppar1 krm
Vatten2 dl
GrönsaksbuljongtÀrning1 st

Gör sÄ hÀr

Följ receptet
1. Koka upp en kastrull med vatten och lÀgg i potatisen. NÀr vattnet börjar koka kan du sÀtta lock och sÀnka vÀrmen - se till att det alltid puttrar lite.
2. SkĂ€r upp alla grönsaker i mindre bitar, det Ă€r inte sĂ„ noga. De ska Ă€ndĂ„ mixas â˜ș
3. FrÀs pÄ purjolöken pÄ medelvÀrme i lite olivolja, se till att den inte brÀnns. DÀrefter kan du slÀnga ner zucchinin och vitlöken.
4. NÀr grönsakerna fÄtt en fin fÀrg sÄ Àr det dag för det vita vinet. LÄt den puttra ungefÀr 2-3 minuter.
5. Koka upp vatten & grÀdde med grönsaksbuljongen. LÄt den lösas upp helt och ner med allting i en mixer.
6. NÀr potatisen Àr fÀrdig ska den ocksÄ ner i mixen. Mixa alla ingredienser noggrant.
7. Smaka av med salt & peppar. Ta fram en sil om du vill ha den Ă€nnu slĂ€tare. Annars kan smĂ„ bitar vara gott om du frĂ„gar mig 😁
8. Toppa med olivolja, valfria blad, kanske persilja eller grönkÄl & lite röd paprikapulver!
Smaklig mÄltid!
SĂ€tt betyg
Mustig vegansk grönsakssoppa | Ojvadgott