Ingredienser

Broccoli huvud 🥦1 st
Zucchini hel1 st
Vitlöksklyftor2 st
Purjolök0.5 st
Vitt vin1 dl
Röd chili färsk 🌶️1 st
Potatis 🥔2 st
Matgrädde Oatly3 dl
Salt1 krm
Peppar1 krm
Vatten2 dl
Grönsaksbuljongtärning1 st

Gör så här

Följ receptet
1. Koka upp en kastrull med vatten och lägg i potatisen. När vattnet börjar koka kan du sätta lock och sänka värmen - se till att det alltid puttrar lite.
2. Skär upp alla grönsaker i mindre bitar, det är inte så noga. De ska ändå mixas ☺️
3. Fräs på purjolöken på medelvärme i lite olivolja, se till att den inte bränns. Därefter kan du slänga ner zucchinin och vitlöken.
4. När grönsakerna fått en fin färg så är det dag för det vita vinet. Låt den puttra ungefär 2-3 minuter.
5. Koka upp vatten & grädde med grönsaksbuljongen. Låt den lösas upp helt och ner med allting i en mixer.
6. När potatisen är färdig ska den också ner i mixen. Mixa alla ingredienser noggrant.
7. Smaka av med salt & peppar. Ta fram en sil om du vill ha den ännu slätare. Annars kan små bitar vara gott om du frågar mig 😁
8. Toppa med olivolja, valfria blad, kanske persilja eller grönkål & lite röd paprikapulver!
Smaklig måltid!
Sätt betyg