Proteinbowl
A
B
C
D
E
2185kcal
Kalorier
134.9g
Protein
112.3g
Kolhydrater
124.6g
Fett
30 min
Här möts saftiga köttbullar med krämig mynta yoghurt, fräsch mango, krispig gurka, rödlök och tomat. Toppad med oliver och rostade frön för extra crunch och näring. Perfekt som en balanserad lunch eller middag när du vill äta mättande, hälsosamt och smakrikt.
Ingredienser
Köttfärs400 gram
Ägg1 st
Fetaost100 gram
Salt1 krm
Svartpeppar1 krm
Paprikapulver1 krm
Soya1 krm
Vitlökskrydda1 krm
Kanel1 krm
Torkad persilja1 st
Olivolja1 krm
Protein yoghurt 23g100 gram
Myntablad6 st
Citronsaft 🍋0.5 st
Honung1 krm
Salt & Peppar1 krm
Tomat1 st
Gurka0.5 st
Mango1 st
Rödlök0.5 st
Ruccola40 gram
Oliver40 gram
Frön och nötter15 gram
Gör så här
Följ receptet
1. Lägg köttfärsen i en stor bunke och knäck i ägget. Strö över alla kryddor från huvudingredienserna.
2. Använd händerna eller en slev och blanda ordentligt tills allt är jämnt fördelat – det är lite kladdigt men värt det! Forma sedan små, jämna köttbullar så att de blir lagom munsbitar.
3. Hetta upp en stekpanna med lite olja på medel–hög värme. Lägg i köttbullarna och låt dem steka tills de får en riktigt fin gyllenbrun yta.
4. Vänd runt dem då och då så att de blir jämnt tillagade och genomstekta hela vägen – då blir de både saftiga och smakrika.
5. Rör ihop alla ingredienser till mynta-yoghurten i en skål. Smaka av och justera syran efter tycke – den får gärna ha lite extra fräsch syra, det lyfter verkligen smakerna och passar perfekt ihop med den söta mangon i salladen.
6. Duka upp tallriken med en bädd av ruccola och fyll på med gurka, tomat, rödlök, oliver, de saftiga köttbullarna och de söta mangobitarna.
7. Strö över lite frön för extra crunch och näring. Servera tillsammans med mynta-yoghurten på sidan – sen är det bara att hugga in och njuta! ✨
Smaklig måltid!
Sätt betyg
Ingredienser
Köttfärs400 gram
Ägg1 st
Fetaost100 gram
Salt1 krm
Svartpeppar1 krm
Paprikapulver1 krm
Soya1 krm
Vitlökskrydda1 krm
Kanel1 krm
Torkad persilja1 st
Olivolja1 krm
Protein yoghurt 23g100 gram
Myntablad6 st
Citronsaft 🍋0.5 st
Honung1 krm
Salt & Peppar1 krm
Tomat1 st
Gurka0.5 st
Mango1 st
Rödlök0.5 st
Ruccola40 gram
Oliver40 gram
Frön och nötter15 gram
Gör så här
Följ receptet
1. Lägg köttfärsen i en stor bunke och knäck i ägget. Strö över alla kryddor från huvudingredienserna.
2. Använd händerna eller en slev och blanda ordentligt tills allt är jämnt fördelat – det är lite kladdigt men värt det! Forma sedan små, jämna köttbullar så att de blir lagom munsbitar.
3. Hetta upp en stekpanna med lite olja på medel–hög värme. Lägg i köttbullarna och låt dem steka tills de får en riktigt fin gyllenbrun yta.
4. Vänd runt dem då och då så att de blir jämnt tillagade och genomstekta hela vägen – då blir de både saftiga och smakrika.
5. Rör ihop alla ingredienser till mynta-yoghurten i en skål. Smaka av och justera syran efter tycke – den får gärna ha lite extra fräsch syra, det lyfter verkligen smakerna och passar perfekt ihop med den söta mangon i salladen.
6. Duka upp tallriken med en bädd av ruccola och fyll på med gurka, tomat, rödlök, oliver, de saftiga köttbullarna och de söta mangobitarna.
7. Strö över lite frön för extra crunch och näring. Servera tillsammans med mynta-yoghurten på sidan – sen är det bara att hugga in och njuta! ✨
Smaklig måltid!
Sätt betyg