Sensommar sallad med chevre och fikon
A
B
C
D
E
2415kcal
Kalorier
54.8g
Protein
235.7g
Kolhydrater
89.4g
Fett
30 min
En färgstark sallad med rostad sötpotatis, chèvre och kanderade nötter. Fullproppad med antiinflammatoriska ingredienser som granatäpple, ruccola och kryddor. Perfekt som fräsch vardagsmiddag eller lyxigt tillbehör!
Ingredienser
Sötpotatis2 st
Ruccola30 gram
Granatäpple0.5 st
Cocktail tomater100 gram
Fikon40 gram
Chevre100 gram
Houng1.5 msk
Rödbetor50 gram
Blandsallad40 gram
Blandade nötter100 gram
Honung1 msk
Chili pulver0.5 krm
Korandier pulver0.5 krm
Paprika pulver0.5 krm
Kanel1 krm
Salt1 krm
Gör så här
Följ receptet
1. Sätt ugnen på 180°C. Skala sötpotatisen och skär den i munsbitar.
2. Lägg bitarna på en plåt, ringla över olivolja och krydda med salt, peppar, paprikapulver (och andra kryddor du gillar).
3. Rosta i ugnen ca 25 min, tills de är mjuka och fått lite färg.
4. Under tiden: ta fram en stekpanna och rosta nötterna på medelvärme.
5. Strö över kanel, salt, paprikapulver, koriander och lite chili. Låt nötterna ”torr-rosta” en minut så kryddorna vaknar till liv.
6. Ringla i honungen, rör runt och låt nötterna karamelliseras. När de glänser fint – ställ åt sidan för att svalna.
7. Skiva tomater, kärna ur granatäpple och blanda med lite salt och olivolja.
8. Montera salladen på ett stort fat: lägg blandsallad och ruccola i botten, toppa med rostad sötpotatis, rödbetor, chèvre, tomat, granatäpple, fikon – och avsluta med de kanderade nötterna och en skvätt honung.
Smaklig måltid!
Sätt betyg
Ingredienser
Sötpotatis2 st
Ruccola30 gram
Granatäpple0.5 st
Cocktail tomater100 gram
Fikon40 gram
Chevre100 gram
Houng1.5 msk
Rödbetor50 gram
Blandsallad40 gram
Blandade nötter100 gram
Honung1 msk
Chili pulver0.5 krm
Korandier pulver0.5 krm
Paprika pulver0.5 krm
Kanel1 krm
Salt1 krm
Gör så här
Följ receptet
1. Sätt ugnen på 180°C. Skala sötpotatisen och skär den i munsbitar.
2. Lägg bitarna på en plåt, ringla över olivolja och krydda med salt, peppar, paprikapulver (och andra kryddor du gillar).
3. Rosta i ugnen ca 25 min, tills de är mjuka och fått lite färg.
4. Under tiden: ta fram en stekpanna och rosta nötterna på medelvärme.
5. Strö över kanel, salt, paprikapulver, koriander och lite chili. Låt nötterna ”torr-rosta” en minut så kryddorna vaknar till liv.
6. Ringla i honungen, rör runt och låt nötterna karamelliseras. När de glänser fint – ställ åt sidan för att svalna.
7. Skiva tomater, kärna ur granatäpple och blanda med lite salt och olivolja.
8. Montera salladen på ett stort fat: lägg blandsallad och ruccola i botten, toppa med rostad sötpotatis, rödbetor, chèvre, tomat, granatäpple, fikon – och avsluta med de kanderade nötterna och en skvätt honung.
Smaklig måltid!
Sätt betyg