Svampsoppa med ugnsrostade skogschampinjonerđ
A
B
C
D
E
1345kcal
Kalorier
29.9g
Protein
83.3g
Kolhydrater
92.3g
Fett
30 min
En varm höstlig soppa som Ă€r god precis som den Ă€r eller med lite bröd pĂ„ sidan av! KrĂ€mig och perfekt till en mysig film đ đ

Ingredienser
Champinjoner300 gram
Kantarellfond1 dl
Grönsaksbuljong0.5 st
Vitlöksklyftor2 st
Banan schalottenlök3 st
Vitt vin1 dl
VispgrÀdde4 dl
Vatten6 dl
Smör25 gram
Salt1 krm
Peppar1 krm
Skogschampinjoner1 st
Svartpeppar1 st
Gör sÄ hÀr
Följ receptet
1. Börja med att vÀrma upp en större kastrull och grovhacka sedan champinjoner, vitlök och schalottenlöken. Smörj pannan med 25 gram smör och bryn sedan svampen och löken tills gyllenbrunt.
2. TillsÀtt sedan kantarellfond, grönsaksfond, vitt vin och svartpeppar och lÄt sedan frÀsa & reducera i ca 2-3 minuter.
3. HÀll sedan i tillrÀckligt med vatten sÄ att det tÀcker ingredienserna i kastrullen och lÄt detta puttra pÄ mellanvÀrme i ungefÀr 10 minuter.
4. Beroende pÄ hur stor sats du gör kan du tillsÀtta olika mÀngder grÀdde men jag som gillar en krÀmig soppa skulle ha i minst 3-5 deciliter grÀdde. AnvÀnd gÀrna vispgrÀdde för extra krÀmigt.
5. LÄt puttra under omrörning 2-3 minuter och lyft sedan av kastrullen frÄn plattan. Ta fram stavmixer eller dylikt och mixa till en slÀt soppa, lÀmna nÄgra grövre bitar svamp för textur.
6. Smaka av och tillsÀtt mer kryddning vid behov. Annars kan du servera i valfri djuptallrik och toppa med de ugnsrostads svamparna. Ha Àven gÀrna varmt bröd vid sidan.
7. För den rostade svampen sÄ behöver du antingen en ugnsplÄt eller en ugnsform, tvÀtta svampen och skÀr den i aningen mindre bitar. SÀtt ugnen pÄ 175 grader och lÀgg in svampen tills vattnet avdunstar och svampen blivit torr.
Smaklig spis!đ
Smaklig mÄltid!
SĂ€tt betyg
Ingredienser
Champinjoner300 gram
Kantarellfond1 dl
Grönsaksbuljong0.5 st
Vitlöksklyftor2 st
Banan schalottenlök3 st
Vitt vin1 dl
VispgrÀdde4 dl
Vatten6 dl
Smör25 gram
Salt1 krm
Peppar1 krm
Skogschampinjoner1 st
Svartpeppar1 st
Gör sÄ hÀr
Följ receptet
1. Börja med att vÀrma upp en större kastrull och grovhacka sedan champinjoner, vitlök och schalottenlöken. Smörj pannan med 25 gram smör och bryn sedan svampen och löken tills gyllenbrunt.
2. TillsÀtt sedan kantarellfond, grönsaksfond, vitt vin och svartpeppar och lÄt sedan frÀsa & reducera i ca 2-3 minuter.
3. HÀll sedan i tillrÀckligt med vatten sÄ att det tÀcker ingredienserna i kastrullen och lÄt detta puttra pÄ mellanvÀrme i ungefÀr 10 minuter.
4. Beroende pÄ hur stor sats du gör kan du tillsÀtta olika mÀngder grÀdde men jag som gillar en krÀmig soppa skulle ha i minst 3-5 deciliter grÀdde. AnvÀnd gÀrna vispgrÀdde för extra krÀmigt.
5. LÄt puttra under omrörning 2-3 minuter och lyft sedan av kastrullen frÄn plattan. Ta fram stavmixer eller dylikt och mixa till en slÀt soppa, lÀmna nÄgra grövre bitar svamp för textur.
6. Smaka av och tillsÀtt mer kryddning vid behov. Annars kan du servera i valfri djuptallrik och toppa med de ugnsrostads svamparna. Ha Àven gÀrna varmt bröd vid sidan.
7. För den rostade svampen sÄ behöver du antingen en ugnsplÄt eller en ugnsform, tvÀtta svampen och skÀr den i aningen mindre bitar. SÀtt ugnen pÄ 175 grader och lÀgg in svampen tills vattnet avdunstar och svampen blivit torr.
Smaklig spis!đ
Smaklig mÄltid!
SĂ€tt betyg