Vegetarisk lasagne
A
B
C
D
E
5990kcal
Kalorier
304.1g
Protein
780.9g
Kolhydrater
209.2g
Fett
2 h
En super enkel och god lasagne som alla tycker om. Till och med godare dagen efter! Flera lager gör att varje tugga verkligen får med alla smaker. Prova gärna denna!
Ingredienser
Lasagneplattor500 gram
Vegofärs500 gram
Krossade tomater800 gram
Morot2 st
Gul lök1 st
Parmesanost200 gram
Vitlöksklyftor4 st
Svarta bönor400 gram
Tomatpuré2 msk
Röd chili1 st
Salt1 tsk
Svart peppar1 tsk
Soya för sälta1 msk
Turkisk yoghurt500 gram
Olivolja1 msk
Salt1 tsk
Svartpeppar1 tsk
Vegansk ost300 gram
Gör så här
Följ receptet
1. Börja med att finhacka vitlök, gul lök och röd chili. Hetta sedan upp en panna rikligt med olivolja och fräs i 2-3 minuter.
2. Tillsätt sedan vegofärsen, rör om så att allting blandas.
Sätt ugnen på 175 grander.
3. Nu kan du ha i krossade tomater, ta samtliga burkar och rör om så allting blandas även här. Tillsätt även en deciliter vatten för att få igång puttrandet. Rör ner lite soja för salt smak och umami.
4. Skiva en morot i skivor om 0,5 cm och ha ner i pannan, tillsätt även svarta bönor, rör om och låt puttra på mellanvärme i ungefär 15 minuter.
5. Medan du väntar kan du ta den turkiska yoghurten och tillsätta salt, svartpeppar, olivolja och osten. Rör om och ställ åt sidan.
6. Nu när färsen är klar kan du ta fram en redig ugnsform och börja varva. Jag varvade ungefär 8-9 gånger för att få en hög och saftig lasagne. Gör gärna detsamma för liknande resultat.
7. Så börja med plattor längst ned, täck med färsblandning och sen plattor på nytt. Jag väljer att ösa på med béchamel på varannat lager. Fortsätt så tills du når toppen.
8. Ugnen ska vara på runt 175 grader och innan du stoppar in lasagnen kan du toppa rikligt med parmesan samt några nypor salt och peppar.
9. Efter 45-55 minuter i ugnen kan du ta ut den, låta den vila i 10 minuter för att sedan servera💚
Smaklig måltid!
Sätt betyg
Ingredienser
Lasagneplattor500 gram
Vegofärs500 gram
Krossade tomater800 gram
Morot2 st
Gul lök1 st
Parmesanost200 gram
Vitlöksklyftor4 st
Svarta bönor400 gram
Tomatpuré2 msk
Röd chili1 st
Salt1 tsk
Svart peppar1 tsk
Soya för sälta1 msk
Turkisk yoghurt500 gram
Olivolja1 msk
Salt1 tsk
Svartpeppar1 tsk
Vegansk ost300 gram
Gör så här
Följ receptet
1. Börja med att finhacka vitlök, gul lök och röd chili. Hetta sedan upp en panna rikligt med olivolja och fräs i 2-3 minuter.
2. Tillsätt sedan vegofärsen, rör om så att allting blandas.
Sätt ugnen på 175 grander.
3. Nu kan du ha i krossade tomater, ta samtliga burkar och rör om så allting blandas även här. Tillsätt även en deciliter vatten för att få igång puttrandet. Rör ner lite soja för salt smak och umami.
4. Skiva en morot i skivor om 0,5 cm och ha ner i pannan, tillsätt även svarta bönor, rör om och låt puttra på mellanvärme i ungefär 15 minuter.
5. Medan du väntar kan du ta den turkiska yoghurten och tillsätta salt, svartpeppar, olivolja och osten. Rör om och ställ åt sidan.
6. Nu när färsen är klar kan du ta fram en redig ugnsform och börja varva. Jag varvade ungefär 8-9 gånger för att få en hög och saftig lasagne. Gör gärna detsamma för liknande resultat.
7. Så börja med plattor längst ned, täck med färsblandning och sen plattor på nytt. Jag väljer att ösa på med béchamel på varannat lager. Fortsätt så tills du når toppen.
8. Ugnen ska vara på runt 175 grader och innan du stoppar in lasagnen kan du toppa rikligt med parmesan samt några nypor salt och peppar.
9. Efter 45-55 minuter i ugnen kan du ta ut den, låta den vila i 10 minuter för att sedan servera💚
Smaklig måltid!
Sätt betyg