Ingredienser

Spaghetti300 gram
Vegobacon80 gram
Vitlöksklyftor2 st
Flingsalt1 krm
Svartpeppar1 krm
Olivolja1 msk
Äggula3 st
Pecorino ost1.5 dl
Finriven parmesanost1.5 dl
Pastavatten1 dl
Persilja 🌿0.5 krm
Svartpeppar0.5 krm
Chiliflakes0.5 krm
Finriven parmesanost30 gram

Gör så här

Följ receptet
1. Skär bacon & soltorkade tomater i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Stek vegobacon knaprig i en stor stekpanna.
2. Sänk värmen och lägg i vitlöken & soltorkade tomaterna, låt dem inte brännas. De blir bästa då, och det vill vi undvika.
3. Koka upp rikligt med vatten. Pasta mår bäst i en stor kastrull med mycket vatten och salt.
4. Vispa ihop äggen och blanda med både parmesan och pecorinoosten.
5. Koka pastan enligt anvisningen, ligg gärna på den lägre nivån (7-9) min. Välj 7 så blir det närmare italien 🇮🇹 Spara 1 dl vatten
6. Sänk värmen och lägg pastan i stekpannan med bacon, vitlök & soltorkade tomaterna och vänd runt. Häll över ost- och äggsmeten samt pastavattnet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta. Strö över svartpeppar, chiliflakes och extra parmesan.
Smaklig måltid!
Sätt betyg