Vegocarbonara
A
B
C
D
E
(1)
1810kcal
Kalorier
85.2g
Protein
201.4g
Kolhydrater
72.7g
Fett
25 min
En vegofavorit av carbonara med vegobacon & soltorkade tomater i stället för bacon - Addera lite chiliflakes för extra hetta. Toppa med peppar & rikligt med parmesan.

Ingredienser
Spaghetti300 gram
Vegobacon80 gram
Vitlöksklyftor2 st
Flingsalt1 krm
Svartpeppar1 krm
Olivolja1 msk
Äggula3 st
Pecorino ost1.5 dl
Finriven parmesanost1.5 dl
Pastavatten1 dl
Persilja 🌿0.5 krm
Svartpeppar0.5 krm
Chiliflakes0.5 krm
Finriven parmesanost30 gram
Gör så här
Följ receptet
1. Skär bacon & soltorkade tomater i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Stek vegobacon knaprig i en stor stekpanna.
2. Sänk värmen och lägg i vitlöken & soltorkade tomaterna, låt dem inte brännas. De blir bästa då, och det vill vi undvika.
3. Koka upp rikligt med vatten. Pasta mår bäst i en stor kastrull med mycket vatten och salt.
4. Vispa ihop äggen och blanda med både parmesan och pecorinoosten.
5. Koka pastan enligt anvisningen, ligg gärna på den lägre nivån (7-9) min. Välj 7 så blir det närmare italien 🇮🇹
Spara 1 dl vatten
6. Sänk värmen och lägg pastan i stekpannan med bacon, vitlök & soltorkade tomaterna och vänd runt. Häll över ost- och äggsmeten samt pastavattnet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta. Strö över svartpeppar, chiliflakes och extra parmesan.
Smaklig måltid!
Sätt betyg
Ingredienser
Spaghetti300 gram
Vegobacon80 gram
Vitlöksklyftor2 st
Flingsalt1 krm
Svartpeppar1 krm
Olivolja1 msk
Äggula3 st
Pecorino ost1.5 dl
Finriven parmesanost1.5 dl
Pastavatten1 dl
Persilja 🌿0.5 krm
Svartpeppar0.5 krm
Chiliflakes0.5 krm
Finriven parmesanost30 gram
Gör så här
Följ receptet
1. Skär bacon & soltorkade tomater i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Stek vegobacon knaprig i en stor stekpanna.
2. Sänk värmen och lägg i vitlöken & soltorkade tomaterna, låt dem inte brännas. De blir bästa då, och det vill vi undvika.
3. Koka upp rikligt med vatten. Pasta mår bäst i en stor kastrull med mycket vatten och salt.
4. Vispa ihop äggen och blanda med både parmesan och pecorinoosten.
5. Koka pastan enligt anvisningen, ligg gärna på den lägre nivån (7-9) min. Välj 7 så blir det närmare italien 🇮🇹
Spara 1 dl vatten
6. Sänk värmen och lägg pastan i stekpannan med bacon, vitlök & soltorkade tomaterna och vänd runt. Häll över ost- och äggsmeten samt pastavattnet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta. Strö över svartpeppar, chiliflakes och extra parmesan.
Smaklig måltid!
Sätt betyg