Ingredienser

Spaghettoni eller Linguine350 gram
Vitlöksklyftor fin hackade3 st
Röd chili, urkärnad och finhackad1 st
Venussnäckor eller hjärtmusslor300 gram
Körsbärstomater, halverade150 gram
Torrt vitt vin1.5 dl
Knippe färsk bladpersilja, hackad0.5 st
Citronsaft2 msk
Citronzest finhackad1 msk
Salt1 tsk
Nymalen svartpeppar1 st
Olivolja2 msk
Gullök0.5 st
Smör1 msk

Gör så här

Följ receptet
1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt den vila medan du fixar såsen.
2. Finhacka gullöken (ta gärna lite extra om du älskar lök lika mycket som jag). Fräs den långsamt i smör tills den blir mjuk och genomskinlig.
3. Skölj musslorna i rikligt med vatten två gånger, gärna med salt. Då släpper de sanden. Skölj en tredje gång i rent vatten tills det är helt klart.
4. Finhacka vitlök och chili, häll ner i pannan med löken. Fräs försiktigt någon minut - det ska dofta gott men inte ta färg.
5. Skiva tomaterna på hälften. Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och låt dem mjukna.
6. Lägg i musslorna och låt dem fräsa 1 minut. Häll över det vita vinet, pressa i citronjuice och riv ner lite zest. Sätt på lock och låt sjuda ca 3 minuter tills musslorna öppnar sig (släng de som inte gör det).
7. Tillsätt pastan och hackad persilja direkt i pannan. Rör runt så att pastan drar åt sig all den magiska såsen. Smaka av med salt och nymalen peppar.
8. Fördela på tallrikar, toppa med lite extra persilja och ett par drag med pepparkvarnen. Ät direkt – gärna med ett glas iskallt vitt vin vid sidan.
Smaklig måltid!
Sätt betyg